Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie - Kerst in de eetkeet

Raff wil zijn gokschuld oplossen door een eettent op Eerste Kerstdag te overvallen. Daar zitten echter klanten met een eigen reden om op dat moment in het eetcafé te zijn.

Het ene korte verhaal is het andere niet. Zo begin ik vaker als ik een korte recensie schrijf over een kort verhaal. Het blijft een vak apart om een leuk, boeiend of spannend verhaal in dit genre te schrijven. Soms word ik blij verrast door een kort verhaal en soms valt het tegen. 'Kerst in de eetkeet' van Nathalie Pagie viel helaas voor mij in die laatste categorie.

In een kort verhaal heb je weinig tijd om uitgebreid in te gaan op personages en/of situaties. Bij 'Kerst in de eetkeet' ging het wel heel snel. Pagie stelt de verschillende personages snel voor, de actie vindt plaats en voor je het weet is de ontknoping er al. Tijdens het lezen van de situaties van alle personen heb je eigenlijk al door hoe een en ander in elkaar steekt. Dat bleek ook nog te kloppen. Een verrassende wending blijft leuk voor een lezer, zelfs (of misschien wel vooral) in een kort verhaal. Dit e-book was het niet helemaal voor mij.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Kerst in de eetkeet
Genre: Thriller / kort verhaal
Aantal pagina's: 30
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402318258