Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie van den Thillart – Mag ik je Omi noemen?

Als Lilly in de zomervakantie met haar ouders van Utrecht naar Leiden verhuist, is ze bang dat ze heimwee zal krijgen. Dat gebeurt gelukkig niet, want ze komt naast oma Noortje te wonen. Zij is de stoerste en grappigste oma ter wereld!

Lilly heeft met oma Noortje en Bo, haar nieuwe buurjongen, allemaal leuke plannen bedacht om Leiden te verkennen. Maar dan rijdt oma Noortje met haar bakfiets de gracht in. En nu??? Valt de zomervakantie nu ook letterlijk in het water?

‘Mag ik je Omi noemen?’ is het eerste kinderboek van Nathalie van den Thillart. Hiermee komt een langgekoesterde wens van de auteur uit. En hopelijk is dit niet het laatste kinderboek dat ze uit zal brengen. Ze heeft namelijk een leuk, grappig en leerzaam verhaal geschreven.

Van den Thillart heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl. Ze vertelt het verhaal vanuit de ik-vorm van Lilly en ze heeft zich goed ingeleefd in de belevingswereld van de doelgroep. Tieners zullen zich vast in een of meerdere situaties uit het boek herkennen. En dat zal ook voor ouders en grootouders gelden. Dat zorgt ervoor dat het verhaal lekker leest.

Oma Noortje, Lilly en Bo beleven allerlei avonturen, in en rondom het ziekenhuis. Zonder teveel details weg te geven, hebben de drie een missie. En daarbij kunnen ze de hulp van een bekende Nederlander wel gebruiken. Dat zorgt voor leuke en grappige situaties. Wil je weten wie dat is? Lees dan ‘Mag ik je Omi noemen?’ Je zult er geen spijt van krijgen…

Auteur: Nathalie van den Thillart
Titel: Mag ik je Omi noemen?
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 123
Uitgeverij: Waterman Creations
ISBN: 9789082723700