Overslaan en naar de inhoud gaan

Nic Stone – Zij en ik

Courtney ‘Coop’ Cooper is al zo lang als hij zich kan herinneren verliefd op zijn beste vriendin Jupiter ‘Jupe’ Charity-Sanchez, ondanks dat hij weet dat ze lesbisch is. Een romantische relatie zit er dus niet in, maar hij denkt wel constant aan haar. Het helpt niet mee dat hij heel veel vrije tijd met haar doorbrengt. Dag én nacht!

De relaties van Coop eindigen altijd in een breuk vanwege Jupe. En ergens vindt Coop dat helemaal niet erg. Maar Coops mannelijke vrienden vinden dat het tijd wordt voor Coop om serieus op zoek te gaan naar een leuk meisje. Dan verschijnt Rae Evelyn Chin ten tonele. Zij wordt dikke vriendinnen met Jupe, maar heeft ook een goede band met Coop. Wat betekent dit voor de hechte vriendschap tussen Coop en Jupe?

‘Zij en ik’ gaat over liefde en vriendschap. Nic Stone vertelt het verhaal vanuit drie verschillende personages. Het eerste deel lees je vanuit Cooper, het tweede vanuit Rae en het laatste vanuit Jupiter. Daardoor leer je de drie personages steeds beter kennen. Je ontdekt hun gedachten en gevoelens, waardoor je meer weet dan de personages uit het boek zelf. Dat geeft het verhaal net wat extra’s.

Stone heeft een prettige en vlotte schrijfstijl. Je ziet de verschillende personen en de omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt zo voor je. Heerlijk als een auteur zo beeldend kan schrijven. Je kunt je er een goed beeld van vormen en daardoor komt het verhaal van ‘Zij en ik’ nog meer tot leven voor je. Het levert je een aantal plezierige leesuurtjes op.

Auteur: Nic Stone
Titel: Zij en ik
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000363902