Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicholas Allan – De grote race

cover

Willie is een zaadje. Hij woont samen met 300 miljoen vriendjes in meneer De Bruin. Binnenkort is het tijd voor de grote race. Willie traint iedere dag. Hij weet dat hij extra hard moet zwemmen om de prijs te winnen... een prachtig eitje. Na de race gebeurt er iets heel bijzonders. Maar waar is Willie toch gebleven?

Tijdens ‘De Week van de Lentekriebels’ las de juf van ons zoontje ‘De grote race’ voor in haar groep 1. Ons zoontje was helemaal in de ban van dit verhaal en wist ons het een en ander te vertellen over zaadjes en eitjes. Geweldig om te horen! We mochten het boek even lenen van de juf om het thuis nog een paar keer voor te kunnen lezen. Geweldig kinderboek!

Nicholas Allan vertelt in duidelijke kindertaal hoe de weg van het zaadje naar een eicel gaat. Op een leuke en grappige manier volg je zaadje Willie en ontdek je hoe hij zich voorbereid op de grote dag. Nergens wordt het verhaal te ingewikkeld of teveel voor de jonge doelgroep. De auteur vertelt het op een speelse manier en weet een en ander nog leuker te maken met de bijbehorende illustraties. Ook voor volwassenen is dit boek erg leuk om voor te lezen.

Fijn dat je door middel van het voorlezen van ‘De grote race’ jonge kinderen alvast iets kan leren over voortplanting. Allan heeft hiermee een leuk, grappig en leerzaam kinderboek geschreven.

Auteur: Nicholas Allan
Titel: De grote race
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 28
Uitgeverij: WPG Kindermedia
ISBN: 9789021615677