Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicholas Sparks – Zie mij

Colin Hancock krijgt een tweede kans, die hij met beide handen aangrijpt. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij wil zijn leven op de rails houden en een lesbevoegdheid halen. Elke dag denkt hij eraan hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken.

Maria Sanchez lijkt het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een belangrijk advocatenkantoor. Maar door een traumatische gebeurtenis moest ze uit haar geboortestad verhuizen en twijfelt ze over alles waar ze eerst zo zeker over was.

Een onverwachtse ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Ze groeien steeds verder naar elkaar toe. Maar dan wordt Maria met haar verleden geconfronteerd en krijgen ze allebei met bedreigingen te maken. Welke gevolgen heeft dit voor hun liefde?

Denk je aan romantische verhalen met een liefde die er niet zonder slag of stoot kan zijn, dan denk je aan de boeken van Nicholas Sparks (of de verfilmingen ervan). Wie kent ‘The Notebook’ of ‘A walk to remember’ nu niet? De auteur heeft weer een prachtig boek geschreven dat bij zijn indrukwekkende lijst van geschreven boeken erbij kan.

In ‘Zie mij’ lees je het verhaal vanuit de beide hoofdpersonages. Het ene hoofdstuk is Colin aan het woord, het andere Maria. In het begin moet je de twee personen nog even leren kennen. Wie zijn ze? Wat doen ze in het dagelijks leven? En wat hebben ze met elkaar te maken? Als je dat eenmaal doorhebt, volgt een mooi verhaal met spannende elementen. Zeker richting de ontknoping loopt de spanning hoog op.

Sparks weet zijn verhalen haast filmisch te vertellen. Dat maakt het lezen van zijn boeken altijd heel prettig. Je ziet de personages, de omgeving en de omstandigheden zo voor je. Zou dat een van de redenen zijn dat veel boeken van hem verfilmd zijn? Ik hoop in ieder geval dat ‘Zie mij’ ook nog op het witte doek komt. Het verhaal leent zich er absoluut voor.

Auteur: Nicholas Sparks
Titel: Zie mij
Genre: Roman
Aantal pagina's: 504
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022579329