Overslaan en naar de inhoud gaan

Nico M. van Straalen en Dick Roelofs – Evolueren wij nog?

De evolutie van de mens staat meer dan ooit in de belangstelling, en nieuwe wetenschappelijke inzichten buitelen over elkaar heen. Wat weten we nu precies over onze voorouders? Hoe werkt evolutie eigenlijk? Wat is de rol van onze genen in deze ontwikkeling? Welke overblijfselen van onze voorouders zitten er nog in ons lichaam? En evolueren wij op dit moment?

Op deze vragen en meer gaan Nico M. van Straalen en Dick Roelofs in. Met speciale aandacht voor de ontwikkelingsbiologie geven zij een rijk geïllustreerd overzicht van de evolutie en ontwikkeling van ons lijf, vanaf de prehistorie tot nu. In begrijpelijke en heldere taal vertellen zij over onze evolutie en de biologische ontwikkeling. De toegevoegde figuren verduidelijken het een en ander.

Na een kort voorwoord gaan de auteurs in op verschillende vraagstukken. Verdeeld over zeven hoofdstukken vertellen ze over het verhaal van onze voorouders, van ei tot mens, het geknutselde lichaam, verschil moet er zijn, het verleden in het heden, de culturele mens en evolueert de mens nog. Het is een zeer interessant boek dat je in etappes zult lezen. ‘Evolueren wij nog?’ is geen boek dat je in één keer uit zult lezen, maar waarin je telkens een aantal passages leest. Op die manier kun je de informatie ook het beste in je opnemen.

Voor iedereen die meer wil weten over de evolutie en biologische ontwikkeling is ‘Evolueren wij nog?’ een aanrader om te lezen. En mocht je na het lezen van dit boek nog meer willen weten, dan geven de auteurs een hele lijst met boeken die over hetzelfde onderwerp gaan.

Auteurs: Nico M. van Straalen en Dick Roelofs
Titel: Evolueren wij nog?
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 266
Uitgeverij: Amsterdam University Press
ISBN: 9789462981300