Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – De sterrenhemel boven Ferry Lane

Toen Star op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven. Hoewel...

Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus...

Na het lezen van ’Welkom in Ferry Lane’ waarin Kara centraal staat, ben je benieuwd naar het verhaal van Kara’s beste vriendin Star. Zij staat centraal in ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane, het tweede deel uit de Ferry Lane-serie.

Het personage Star hebben we al een beetje leren kennen in het eerste deel, maar je leert nu meer over haar en haar verleden. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe haar band met haar eigen moeder is en waarom ze zich af lijkt te sluiten voor de liefde. Je gunt haar het allerbeste, maar het lijkt erop dat Star het zichzelf niet lijkt te gunnen. Stukje bij beetje ontdek je waarom Star is geworden zoals ze nu is.

In ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’ komen een aantal bekende personages uit het eerste deel terug en worden een aantal nieuwe personen geïntroduceerd. Conor is één van deze nieuwe mensen. Hij wordt met veel mysterie binnengebracht en dat blijft een beetje om hem heen hangen. Hij blijkt uiteindelijk een belangrijke rol binnen het verhaal te spelen, maar je krijgt niet heel veel hoogte van hem. Daar had de auteur wel wat meer duidelijkheid over mogen geven.

May heeft wederom een fijn boek geschreven, waarbij je je heerlijk even in Ferry Lane waant. Je beleeft een aantal prettige leesuurtjes tijdens het lezen van dit tweede deel. Leuk detail: ze verwijst ook nog even naar haar Cockleberry Bay-serie.

Auteur: Nicola May
Titel: De sterrenhemel boven Ferry Lane
Serie: Ferry Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545814