Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – Ik zie je in Cockleberry Bay

Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel.

Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie.

Na het lezen van ’Het winkeltje in Cockleberry Bay’ was ik erg benieuwd wat Nicola May in het tweede deel van deze serie in petto had voor Rosa en haar vrienden.

Het begin van het boek kent een groot aantal verwijzingen naar het eerste deel. Handig als het even geleden is als je dit boek gelezen hebt of als je het nog helemaal niet kent, maar als je net ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ hebt gelezen weet je dit allemaal nog. Dat had de auteur wellicht wat minder uitgebreid kunnen doen.

Met name Rosa krijgt het zwaar voor haar kiezen in ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’. Aan de ene kant maakt dat het personage menselijk, maar aan de andere kant lijkt ze met veel weg te komen, meer dan je in het gewone leven zou verwachten. Dat maakt het verhaal hier en daar soms wat ongeloofwaardig. Buiten dat leest het verhaal fijn, moet je af en toe erg lachen en ben je na het einde toch wel benieuwd hoe het verhaal van Rosa zal eindigen in het derde en laatste deel ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’.

Auteur: Nicola May
Titel: Ik zie je in Cockleberry Bay
Serie: Cockleberry Bay
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020537628