Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – Welkom in Ferry Lane

De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt.

Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent.

Het verhaal van ‘Welkom in Ferry Lane’ wordt beschreven vanuit hoofdpersonage Kara. Nicola May heeft met haar een fijn personage gecreëerd. Ze is lief (te lief misschien zelfs), ze is trouw en ze heeft alles over voor haar vrienden en familie. Mooie eigenschappen… maar of ze altijd goed voor haar uitwerken, is soms even de vraag. De auteur weet die strubbeling op een mooie manier uit te werken; ze laat zien hoe Kara soms worstelt met alles in haar leven. Dat maakt haar nog levensechter. De onvoorwaardelijke liefde die ze voor haar vader en opa heeft, is gewoonweg prachtig te noemen.

Naast het hoofdpersonage komen er nog een aantal interessante bijpersonages voorbij, waaronder Kara’s beste vriendin Star, haar lieve vader en opa, en de lieve en leuke Billy. Dit zijn stuk voor stuk personages die het verhaal wat extra’s geven. Dankzij de beeldende schrijfstijl van May zie je elk persoon zo voor je. Het blijft heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Op die manier word je nog meer meegenomen binnen het verhaal en wil je lekker door blijven lezen.

In ‘Welkom in Ferry Lane’ zitten een paar onverwachte wendingen, die uitstekend binnen het verhaal blijken te passen. Het einde is wellicht ietwat zoetsappig, maar dat neem je de auteur uiteindelijk niet kwalijk. Al met al is dit een fijn eerste deel uit de Ferry Lane-serie. Ik kijk al uit naar het tweede deel uit deze serie, ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’, waarin Star het hoofdpersonage is.

Auteur: Nicola May
Titel: Welkom in Ferry Lane
Serie: Ferry Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545845