Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – Winter in Cockleberry Bay

Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden, is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Wat een leuke verrassing dat er nog een vierde deel in de Cockleberry Bay-serie verscheen. Ik vond het een fijne serie om te lezen, ook al vond ik Rosa in het tweede deel niet zo leuk. De drie boeken vormden een goed geheel, en ‘Winter in Cockleberry Bay’ past daar uitstekend bij.

Nicola May laat in dit nieuwste deel zien hoe het voor Rosa is om een nieuwbakken moeder te zijn. Haar strubbelingen en haar onzekerheid komen geloofwaardig over en zullen voor veel moeders herkenbaar zijn. Mocht je geen moeder (willen) zijn, dan kan het zijn dat je dit vierde boek teveel op het moederschap vindt focussen. Als moeder van een 2-jarige peuter vond ik het fijn om hierover te lezen in een roman, maar ik kan me voorstellen dat er lezers zullen zijn die hier niet veel mee zullen hebben.

‘Winter in Cockleberry Bay’ voelde verder vooral als thuiskomen. Alle vaste personages keren terug en je maakt kennis met een aantal nieuwe personages. Lucas krijgt een wat grotere rol binnen dit verhaal, waardoor je hem beter leert kennen en hem beter gaat begrijpen. Het is wel jammer dat Josh het grootste deel van het verhaal in New York zit. Hij had meer ruimte binnen het verhaal mogen krijgen.

Je hebt inmiddels een goed beeld gecreëerd van Cockleberry Bay, van alle personen en van alle winkels/restaurants/hotels. May laat je nog één keer genieten van deze fictieve plaats met haar bijzondere inwoners. Heerlijk!

Auteur: Nicola May
Titel: Winter in Cockleberry Bay
Serie: Cockleberry Bay
Genre: Roman
Aantal pagina's: 274
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020542530