Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola Moriarty – In vrije val

Andy is overleden. Dat moeten zijn moeder Evelyn en zijn verloofde Belinda zien te verwerken. Tegelijkertijd moeten de beide vrouwen doorgaan met hun leven. Ze hebben hier zo hun eigen manier voor.

Belinda is ervan overtuigd dat Andy’s dood haar schuld is. Het maakt het voor haar niet gemakkelijker dat Evelyn dit op de begrafenis ook zegt. Ze besluit zich op te sluiten in haar flat, waar ze ontdekt dat zijn geest in ieder geval nog op aarde is. Helpt dit haar om haar leven weer op de rails te krijgen?

Evelyn besluit het nieuws te verwerken door Belinda als zondebok aan te wijzen, door een keer een winkeldiefstal te plegen en door een parachutesprong te maken. Zo hoopt ze het overlijden van haar zoon te verwerken. Maar ze komt er vooral achter dat haar houding richting Belinda niet netjes is geweest. Heeft ze de moed om dat hardop tegen Belinda te zeggen?

‘In vrije val’ wordt vanuit de beide hoofdpersonen verteld: Belinda en Evelyn. Boven het hoofdstuk staat vermeld wie er op dat moment aan het woord. Dat is wel gemakkelijk voor de lezer. Het is namelijk aan het begin van het boek wel even wennen aan het verhaal en aan de personages. Het duurt namelijk even voor je als lezer goed in het verhaal zit.

Nicola Moriarty heeft wel een prettige schrijfstijl, waardoor je toch in het boek blijft lezen. Als je eenmaal weet hoe de vork in de steel zit, maakt dat het lezen meteen een stuk aangenamer. Je bent benieuwd of het de beide hoofdpersonen lukt om hun leven weer op te pakken na de dood van Andy.

De auteur heeft ervoor gekozen om de terugblikken in het verhaal in een ander lettertype te zetten. Dat zorgt in eerste instantie voor verwarring, omdat ze vrij onverwachts komen. Later vallen deze herinneringen alsnog op hun plaats in het verhaal, en kun je ze beter in hun perspectief zien. Ze helpen dan mee om de gedachten en acties van Belinda en Evelyn beter te begrijpen.

Nicola Moriarty woont met haar gezin in Australië. Ze geeft les aan de universiteit van Sydney. 'In vrije val' is haar eerste roman.

Auteur: Nicola Moriarty
Titel: In vrije val
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
ISBN: 9789032513146