Overslaan en naar de inhoud gaan

Nienke Denekamp en René van Blerk – De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie

Vincent van Gogh is de beroemdste kunstenaar van Nederland. Je hebt vast wel eens een schilderij van hem gezien. Vincent reisde door verschillende landen in Europa. Lopend, met de boot, en vooral met de trein. En overal waar hij was schreef hij brieven, want zo hield hij contact met zijn familie.

Vincent gebruikte de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen. En die wereld zag er in zijn tijd heel anders uit dan nu. Reis mee met Vincent langs alle plekken waar hij woonde... en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Om te beginnen is ‘De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie’ een plaatje om te zien. De kaft ziet er prachtig uit en nodigt je uit om het boek verder te gaan bekijken. Die mooie illustraties zijn in de gehele atlas te zien met dank aan Geert Gratama. Zelfs de inhoudsopgave is een feestje om te zien en laat in een oogopslag de belangrijkste periodes uit het leven van Vincent van Gogh zien.

Nienke Denekamp en René van Blerk vertellen op een fijne manier het verhaal van Vincent van Gogh. Ze hebben zich daarbij goed ingeleefd in de primaire doelgroep: kinderen vanaf 9 jaar. Dat merk je onder andere aan de manier van schrijven en de vele illustraties en afbeeldingen die het boek kent. Op die manier maken de auteurs het leven van Vincent van Gogh toegankelijk voor de jonge doelgroep. Aangezien deze man erg belangrijk is geweest voor onze geschiedenis, is het mooi dat deze atlas er is om kinderen op jonge leeftijd al kennis met hem te laten maken.

‘De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie’ is zeer geschikt om samen met je kind(eren) te lezen en te bekijken. Als volwassene is dit boek namelijk ook interessant om te lezen. Denekamp en Van Blerk hebben zich goed verdiept in Van Gogh en vertellen je over de verschillende belangrijke periodes uit zijn leven, beginnend in Zundert en eindigend in Auvers-sur-Oise. Het is een leerzame, mooie en interessante atlas waar je af en toe een stukje in leest of in bekijkt en wat een prachtige aanwinst is in iedere boekenkast. Aanrader… voor jong én oud!

'De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie' is geschreven door Nienke Denekamp (journalist en auteur) en René van Blerk (senior educator bij het Van Gogh Museum) en geïllustreerd door Geert Gratama. Het boek is gericht op kinderen vanaf 9 jaar en is een bewerking van de volwassen editie van De Grote Van Gogh Atlas, die inmiddels in zeven talen is vertaald.

Auteurs: Nienke Denekamp en René van Blerk
Titel: De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie
Genre: Non-fictie / Jeugdboek
Aantal pagina's: 160
Uitgeverij: Rubinstein Publishing BV
ISBN: 9789047629917