Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Bloedhitte

Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zette achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker.

Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

Het verhaal van ‘Bloedhitte’ begint vlot met de twee vriendinnen die zin hebben in hun vakantie in Portugal. Noortje Brink vertelt het verhaal vanuit Lieneke, maar tussen de regels door leer je Monique ook wel wat beter kennen. Altijd fijn als je wat meer over de personages te weten komt, zodat je hun doen en laten goed kan plaatsen. Gevoelsmatig mis je als lezer toch wat essentiële informatie over de beide dames. Zo zou je graag nog meer willen weten over de relatie van Lieneke en haar ex-man en over de (vluchtige) relaties van Monique. Het lijkt alsof de auteur te weinig ruimte had om de hoofdpersonages goed uit te diepen. Nu verlopen sommige zaken rondom hen wel heel vlot.

Brink begint ‘Bloedhitte’ als een vakantieroman, waarna het spannende element volgt. Doordat je al halverwege het boek bent als het echt spannend wordt, merk je dat bepaalde gebeurtenissen te snel verlopen. Zonder spoilers weg te willen geven, had de ontknoping wat uitgebreider mogen zijn. Het werd even heel spannend… en toen was het boek al bijna afgelopen. Met bijvoorbeeld 100 bladzijden meer had het boek nog méér kunnen hebben. Dat neemt overigens niet weg dat de auteur een fijne schrijfstijl heeft, maar als lezer wil je gewoon nog meer lezen en te weten komen over dit verhaal.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Bloedhitte
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 174
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205463