Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – De lockdown

De 31-jarige Patricia werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor. Ze heeft het idee dat haar leven stilstaat: haar baas gebruikt haar als voetveeg en ze verlangt naar een vaste relatie. Het is tijd om te settelen en Patricia vraagt zich af waar de ware blijft. Al is ze er stiekem van overtuigd dat ze hem al heeft ontmoet. Mark is een vaste klant van het kantoor en al sinds ze hem voor het eerst zag, is Patricia verliefd.

Wanneer hij haar eindelijk mee uit vraagt, kan ze haar geluk niet op. Mark blijkt echter bepaald geen lieverdje. Patricia ontdekt zijn geheim en ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan, en ze belandt in Bretagne. Dan stelt de Franse regering de coronalockdown in en haalt Patricia opgelucht adem. Maar is ze daar echt veilig?

Noortje Brink heeft zich voor haar nieuwste thriller laten inspireren door de huidige situatie van de wereld. Terwijl we nog middenin de coronacrisis en de lockdowns zitten, brengt de auteur een thriller uit getiteld ‘De lockdown’. Knap hoe ze binnen korte tijd een boeiende thriller heeft geschreven.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk is je nieuwsgierigheid naar het verloop van het verhaal gewekt. Je wil weten waarom Patricia in Frankrijk is beland en of ze daar wel zo veilig is als ze denkt te zijn. Brink licht het een en ander toe via terugblikken, waardoor je onder meer ontdekt waarom Patricia op de vlucht is geslagen. Doordat ‘De lockdown’ geen heel dik e-book is, verloopt het verhaal relatief snel. Je leert wel wat over Patricia, maar er is te weinig ruimte om haar personage helemaal uit te diepen. Je zou bijvoorbeeld graag nog meer over haar verleden willen weten om haar doen en laten in het heden nog beter te begrijpen.

Enkele passages in het verhaal staan schuingedrukt. De auteur stuurt je een bepaalde richting in vanuit welk perspectief dit geschreven is… maar of dat juist is?! ‘De lockdown’ is een prima thriller met een spannende ontknoping die helemaal past binnen de huidige situatie.

Auteur: Noortje Brink
Titel: De lockdown
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 133
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205661