Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – De pijnboom

De pijnboom

Faye waagt het erop! Samen met haar zoon Joep en haar zus verhuist ze naar een dorpje in Frankrijk. Een nieuw begin voor hen en voor hun kledingwinkel Le Bonheur. Hun nieuwe buurvrouw is niet gecharmeerd van hun komst en negeert de zussen volledig.

Dan treft Faye op een ochtend ook nog eens een inbreker aan in het magazijn. In het dorp breken protesten uit en een golf van vernielingen volgt. Het schattige Franse dorpje laat zich van een heel andere kant zien. Zitten de bewoners wel te wachten op nieuwkomers?

De thrillers van Noortje Brink kenmerken zich onder meer door het afspelen in een andere omgeving dan de personages gewend zijn. Dat geldt ook voor de nieuwste thriller ‘De pijnboom’, waarbij Faye, haar zoon en haar zus naar Frankrijk gaan emigreren. Dat is alleen al voldoende om een spannende thriller neer te zetten, want daar kan natuurlijk van alles misgaan.

Op zich leest het verhaal prima weg en weet Brink de personages goed neer te zetten, waardoor je een goed beeld van ze krijgt. Toch wist het verhaal van ‘De pijnboom’ me niet helemaal te pakken. De schuingedrukte stukken die over een ander personage gaan dan het hoofdpersonage, zorgen normaal gesproken voor wat extra spanning in het verhaal. Deze keer vormden ze vooral afleiding. Hierdoor had ik telkens het gevoel dat ik echt het daadwerkelijke verhaal werd gehaald en dat is jammer.

De ontknoping maakte wel weer wat goed, want die vormde een afsluitend geheel voor het verhaal. Al met al is het verhaal een tussendoortje om even te lezen. Het is zeker niet de beste thriller tot nu toe van de auteur.

Auteur: Noortje Brink
Titel: De pijnboom
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 139
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207948