Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Golfslag

Thrillerschrijfster Vera werkt aan een tweede boek. Haar debuut was een doorslaand succes. Duizenden fans lazen over de door haar bedachte seriemoordenaar die zijn slachtoffers altijd een doosje roze lelieblaadjes toestuurt voordat hij aanvalt. Nu voelt Vera een enorme prestatiedruk die haar bij het schrijven in de weg zit. Sterker nog: de stress maakt haar angstig en ze voelt zich onveilig.

Dan ontvangt ze zelfs dreigpost. Op aanraden van haar uitgever boekt ze een schrijfretraite aan de Costa del Sol, maar is ze wel veilig onder de Spaanse zon?

Abonnementsdienst Bookchoice bood sinds april van dit jaar exclusieve content aan: de Bookchoice-Originals. Leden van de abonnementsdienst kregen elke twee weken toegang tot een exclusief verhaal van thrillerauteur Noortje Brink. Het zesdelige boek werd speciaal geschreven voor Bookchoice. Inmiddels is ‘Golfslag’ voor iedereen verkrijgbaar.

Het verhaal is in zes delen ingedeeld; de delen die je in eerste instantie los te lezen kreeg. Heel knap hoe de auteur elk deel met een cliffhanger weet te eindigen én heel fijn dat je nu als lezer in één keer door kunt lezen. Brink weet de aandacht van haar lezers vanaf het eerste deel te pakken en vast te houden tot het einde. Je bent nieuwsgierig naar het doen en laten van hoofdpersonage Vera, vooral ook wat er allemaal te wachten staat.

De cursief gedrukte fragmenten roepen vragen bij de lezer op. Wie speelt daarin naast Vera een rol? Dat is de vraag die je vrijwel het hele boek bezighoudt. De auteur zorgt dat je continu van “dader” wisselt… totdat je middenin de ontknoping bent gekomen. Vanaf dat moment verloopt het allemaal vrij snel, maar gelukkig geeft het allerlaatste hoofdstuk de resterende antwoorden op de vragen die je had. Wat mij betreft, had de ontknoping nog iets uitgebreider mogen zijn – met name in de motieven van de dader. Verder was het heerlijk om met ‘Golfslag’ een lekker uitgebreidere thriller van Brink te lezen.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Golfslag
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 248
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206712