Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Waddenstorm

Het is bijna herfstvakantie en Marieke plant spontaan een midweekje Texel, samen met haar beste vriendin Karin en hun twee zoontjes. Marieke kan de rust goed gebruiken - tijd om lekker uit te waaien en na te denken -, want haar man gedraagt zich de laatste tijd nogal afstandelijk en ze begrijpt niet waarom.

Nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen, lopen de zaken anders dan verwacht. Op de boot naar Texel botst Mariekes zoontje tegen een vreemde man aan, die woedend reageert. De volgende dag komen ze hem weer tegen, bij het strand, en kort daarna verdwijnt een jongetje van het vakantiepark. De schrik slaat hun om het hart.

Het verhaal van ‘Waddenstorm’ leest erg prettig. Noortje Brink weet haar lezers vanaf het eerste hoofdstuk in het verhaal te trekken en ze zorgt ervoor dat je lekker door wil blijven lezen. Het verhaal bevat emotie, humor en soms wat spanning. Het is geen thriller waarbij je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel zit, maar de spanning zit ‘m vooral in de vermissing van het jongetje. Wat is er gebeurd met hem? Waar is hij gebleven? En is iedereen nog wel veilig?

‘Waddenstorm’ is geen dik boek, maar Brink weet wel een volwaardig verhaal neer te zetten. Je leeft mee met Marieke die maar geen hoogte krijgt van haar man. Je gunt haar vriendin Karin meer dan ze nu heeft. En je wil weten wat er met het vermiste jongetje is gebeurd. Het verhaal had wat mij betreft drie keer zo lang mogen zijn. De auteur werkt het goed uit, maar je had gewoon nog meer willen lezen over de verschillende personages. Het laatste hoofdstuk vormt een mooie afsluiting van het verhaal. En wie weet komen de personen uit ‘Waddenstorm’ nog eens voorbij in een boek…

Auteur: Noortje Brink
Titel: Waddenstorm
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205807