Overslaan en naar de inhoud gaan

Nora Roberts – De obsessie

Vlak voor haar 12e verjaardag besluit Naomi haar vader het bos in te volgen. Ze denkt te ontdekken wat ze voor haar verjaardag krijgt. Ze had nooit kunnen weten dat ze op die avond haar onschuld zou verliezen en zou ontdekken welke gruwelijkheden haar vader allemaal heeft begaan.

Inmiddels is Naomi een succesvolle fotografe, maar draagt ze de zware lasten die aan haar vaders daden hangen nog altijd met zich mee. Ze vindt een plek waar ze zich thuis voelt, duizenden kilometers van iedereen vandaan. Hoewel ze de voorkeur geeft aan eenzaamheid, wordt ze langzaamaan steeds meer betrokken bij haar nieuwe gemeenschap. Zou ze eindelijk een normaal leven kunnen gaan leiden?

Vanaf het eerste hoofdstuk van ‘De obsessie’ word je het verhaal ingesleurd en kun je eigenlijk al bijna niet meer stoppen met lezen. Vol verbazing ontdek je wat Naomi’s vader allemaal heeft gedaan en wil je Naomi het liefste meteen bij je in huis nemen om haar te helpen waar mogelijk. Je bent als lezer meteen begaan met dit lieve personage. Knap hoe Nora Roberts dat direct voor elkaar krijgt.

Het verhaal leest prettig, mede door de beeldende schrijfstijl. Je ziet de omgeving, de gemaakte foto’s van Naomi en de verschillende personages zo voor je. Daardoor wordt het verhaal nog echter en komen bepaalde gebeurtenissen extra bij je binnen. Roberts gebruikt een spannende ondertoon in haar boek. Je merkt al vrij snel dat er iets staat te gebeuren, maar je hebt lange tijd geen idee wat. Totdat de auteur haar lezers langzaamaan wat meer informatie daarover geeft. Op een gegeven moment heb je een vermoeden naar wie er gezocht wordt; in mijn geval werd dit bevestigd. Het liefste word je natuurlijk verrast tijdens de ontknoping, maar bij ‘De obsessie’ leverde het wel een passend slot op. Met dit boek heb je een aantal mooie en spannende leesuurtjes voor de boeg. Zeker een aanrader!

Auteur: Nora Roberts
Titel: De obsessie
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 464
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022580103