Overslaan en naar de inhoud gaan

Nora Roberts – Onderstromen

De familie Bigelow lijkt het ideale leven te leiden in het idyllische stadje Lakeview. Vader Graham is een succesvolle chirurg, de moeder van het gezin is een mooie vrouw, een graag geziene verschijning binnen de hechte gemeenschap van het stadje. Maar achter de gesloten deuren leven de kinderen Zane en Britt Bigelow in angst. Hun vader houdt de familie in een ijzeren greep, en zij hebben geleerd om daar zo goed mogelijk mee om te gaan en het voor de rest van de wereld verborgen te houden. Tot de dag dat Zane vier minuten te laat is en de fout maakt met zijn vader in discussie te gaan.

Jaren later is Zane een succesvolle advocaat geworden, en keert hij terug naar Lakeview, vastbesloten om de demonen van vroeger voor altijd te laten rusten. Zijn tante en zus wonen nog altijd in het stadje, maar er is ook een nieuwe bewoonster, Darbey McCrae. Onder haar vrolijke uiterlijk schuilt een dieper trauma dan Zane kan vermoeden.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Onderstromen’ word je als lezer meegezogen in het verhaal van de familie Bigelow. De gebeurtenissen uit het verhaal raken je en gaan als het ware onder je huid zitten. Zelfs als je niet in het boek aan het lezen bent, spoken de gebeurtenissen nog door je hoofd. Je weet dat dit verhaal fictie is, maar je weet ook dat dit soort zaken in het echte leven gebeuren. En dat raakt je gewoon enorm.

Nora Roberts weet hoe ze haar lezers van het begin tot het einde kan boeien. Ze heeft niet voor niets al een hele waslijst aan boeken op haar naam staan. Wat mij betreft, is dit boek één van haar beste boeken. Ze schrijft over een heftig onderwerp, maar ze laat ook de mooie kanten van het leven zien. De meeste personages uit dit boek zijn prachtige mensen met hun eigen littekens, en sommige personen zijn verschrikkelijk. Net zoals het in het echte leven kan zijn, zo is het verhaal van ‘Onderstromen’ geschreven. De titelverklaring is prachtig en zielig tegelijkertijd. Dat zal je begrijpen als je het boek gelezen hebt.

Richting het einde van het verhaal komen een aantal verwachtingen uit, maar dat doet verder niets af aan dit boek. Het is een meeslepend, soms verdrietig maar ook regelmatig mooi verhaal. Roberts laat hiermee wederom zien waarom ze zo’n gevestigde auteur is. Lees dit boek en oordeel zelf maar!

Auteur: Nora Roberts
Titel: Onderstromen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586211