Overslaan en naar de inhoud gaan

Olga van der Meer – Meer dan gewoon verliefd

Vlak nadat de zussen Louise en Lorena hun eigen fotostudio hebben betrokken, ontmoet Louise Adriaan, een man waar ze direct voor valt. Helaas voor haar staat Adriaan op het punt van trouwen met de zwangere Marina. Ondanks dat blijkt hun liefde wederzijds te zijn. Adriaan kiest er alsnog voor om met Louise verder te gaan, maar zijn verleden drukt een zware stempel op hun relatie en Louise kan daar maar moeilijk mee omgaan.

Lorena heeft ondertussen haar eigen relatieproblemen. De verlangens van haar vriend Leo en van haar lopen nogal ver uiteen. Hoewel ze hun best doen die verschillen te overbruggen gaat dat niet vanzelf. Terwijl hun fotostudio floreert verandert het liefdesleven van de twee zussen steeds meer in een puinhoop.

Gevoelsmatig val je als lezer middenin het verhaal van de zussen Louise en Lorena. Ze zijn net in hun eigen fotostudio ingetrokken en gaan er samen het beste van maken. Olga van der Meer laat stukje bij beetje weten wat de zussen in het verleden zoal hebben meegemaakt, wie ze nu precies zijn en welke dromen ze nog najagen. Leuk om dat als lezer langzaamaan te ontdekken.

Je leest het verhaal vanuit meerdere personages, waardoor je als lezer soms meer informatie hebt dan de personen uit het boek zelf. Dat geeft een verhaal altijd wel wat extra’s. Het zorgt er bij ‘Meer dan gewoon verliefd’ ook voor dat je af en toe zelf in het boek zou willen kruipen om iets tegen de personages te zeggen. Je zou ze soms wat meer willen vertellen dan ze op dat moment weten.

Een aantal wendingen uit ‘Meer dan gewoon verliefd’ zie je al aankomen en blijken soms inderdaad uit te komen. Daar is overigens niets mis mee, ook al is het als lezer ook erg leuk als je regelmatig verrast wordt. Het fijne aan dit verhaal en aan de schrijfstijl van Van der Meer is dat het allemaal realistisch overkomt. Dit zou je buurman of een goede vriendin zomaar kunnen overkomen. Dat maakt gewoon een fijne roman om te lezen.

Auteur: Olga van der Meer
Titel: Meer dan gewoon verliefd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 260
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086604173