Overslaan en naar de inhoud gaan

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar – Op afstand verbonden

Bijna iedere dag zit ze er: op haar bankje in het park, vanwaar ze zicht heeft op de dagelijkse gebeurtenissen. Van de andere parkbezoekers moet ze weinig hebben. Liever voert ze gesprekken met de jonge forsythia naast het bankje en geniet ze van de rust.

Toch lukt het haar niet altijd om zich afzijdig te houden en maakt ze tegen wil en dank kennis met Henri, die zich niets aantrekt van haar stugge houding. De ontmoetingen leiden tot pijnlijke en soms komische momenten, maar ook tot levensgevaarlijke situaties. En beetje bij beetje rijst de vraag: wie is die Henri eigenlijk?

Met ‘Op afstand verbonden’ heeft Patricia Bouwhuis-Ooyevaar een bijzonder verhaal geschreven. Je leest het verhaal vanuit een zij-personage. Stukje bij beetje ontdek je wat er met deze mevrouw aan de hand is. Tegelijkertijd blijf je gedurende de eerste paar hoofdstukken met een aantal vragen zitten. Deze worden in het laatste hoofdstuk beantwoord. Dat hoofdstuk vormt een prachtige afsluiting van het verhaal en geeft het een bijzonder tintje. Meer kan ik er niet over zeggen, zonder een spoiler weg te willen geven.

Bouwhuis-Ooyevaar heeft ‘Op afstand verbonden’ bijna één jaar op de digitale schrijfplank laten liggen. Het is heel mooi dat ze dit korte verhaal nu met anderen deelt. Je denkt nog wel even na over met name het laatste hoofdstuk als je het verhaal uit hebt gelezen. Prachtig, bijzonder en ontroerend tegelijkertijd!

Auteur: Patricia Bouwhuis-Ooyevaar
Titel: Op afstand verbonden
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Stork House
ISBN: 9789083137445