Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul Cleave – Kinderspel

Tijdens de tournee ter promotie van hun boek grappen de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij - het is tenslotte hun werk.

Dus als hun 7-jarige zoon Zach vermist wordt, vragen de politie en het publiek zich natuurlijk af of ze eindelijk hebben besloten te bewijzen wat ze al die tijd hebben gezegd; proberen ze aan te tonen hoe ze de perfecte misdaad kunnen plegen?

‘Kinderspel’ begint met een spannende proloog die meteen de toon zet voor de rest van het verhaal. Je interesse en je nieuwsgierigheid zijn gewekt. Je wil weten wie de personages uit het boek zijn, wat hun rol binnen het verhaal is en wat er allemaal staat te gebeuren.

Het verhaal lijkt vervolgens vrij tam te beginnen, maar schijn bedriegt. Paul Cleave zorgt er al gauw voor dat je in een spannende vermissing zit, waarbij je een hoop vraagtekens bij de ouders van Zach zet. Vooral door de situaties die zich voorafgaand aan de vermissing hebben afgespeeld. Zijn de ouders wel zo onschuldig als ze je willen laten denken? Wat is er met Zach gebeurd? Hoe zit het allemaal in elkaar?

Je hebt zoveel vragen en tegelijkertijd net zoveel verdenkingen. Cleave weet zijn lezers het hele verhaal geboeid te houden. Er gebeurt van alles en je gaat continu twijfelen aan alles. Wat is waarheid en wat niet? Dat probeer je je telkens voor te houden, en nog weet je niet altijd wat je nu moet geloven. Dit alles resulteert in een razendspannende ontknoping, waarbij je niet meer kunt stoppen met lezen. Vervolgens blijf je wat verbijsterend achter en ben je geneigd om de laatste paar hoofdstukken nog eens te lezen om te kijken of het nu klopt wat je allemaal gelezen hebt.

‘Kinderspel’ is een spannende en interessante thriller die je het liefste in één keer uit wil lezen. Wat een verhaal! Wat een personages! Wat een ontknoping!

Auteur: Paul Cleave
Titel: Kinderspel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030937