Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul Heiney – Kunnen krokodillen huilen?

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je een stuk papier maar zeven keer kunt vouwen? Of hoe het komt dat vogels niet van takken vallen als ze slapen? Of hoe een gum het voor elkaar krijgt om potlood van papier te halen? Of waarom sommige mensen slaperig worden van koffie en anderen er juist wakker van worden? Op deze en vele andere vragen krijg je antwoord in het boekje ‘Kunnen krokodillen huilen?’

Paul Heiney heeft in totaal 300 vragen verzameld, waar veel mensen graag een antwoord op willen weten. Dat gaat over uiteenlopende thema’s, waaronder dieren, het menselijk lichaam, de aarde en de écht grote vragen. De auteur heeft de slimste wetenschappers bij elkaar gezocht om antwoord te geven op al deze vragen en laat hiermee zien hoe de natuurwetten werken bij allerlei alledaagse zaken.

Na een korte inleiding kun je op onderzoek naar de antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Heiney heeft de 300 vragen onderverdeeld in acht thema-hoofdstukken. Je kunt gemakkelijk zelf kiezen met welke vragen je wilt beginnen; je bepaalt zelf de volgorde. Het boekje leest heerlijk weg. Zowel de vragen als de antwoorden staan duidelijk geformuleerd. Het ene antwoord is wat langer dan het andere, maar alles wordt gemakkelijk en duidelijk aan je uitgelegd. De leuke illustraties maken het boek helemaal af.

‘Kunnen krokodillen huilen?’ is een boek waar je af en toe stukjes in leest. Je leest het waarschijnlijk niet in één ruk uit, maar je pakt het er zo nu en dan bij om weer wat vragen met bijbehorende antwoorden te lezen. Het staat vol leuke wetenswaardigheden, waar je op elke verjaardag voortaan de show mee kunt stelen. Niet alleen is het een geweldig verjaardagscadeau, maar na het lezen van dit boek weet jij op een heleboel prangende vragen het antwoord.

Ik weet inmiddels het antwoord op de titelvraag. Nu jij nog!

Auteur: Paul Heiney
Titel: Kunnen krokodillen huilen?
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 255
Uitgeverij: Amsterdam University Press
ISBN: 9789462980716