Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul van Loon – Boze drieling

Tot Dolfjes schrik is het waar: mevrouw Krijtjes is terug. Gelukkig is ze heel lief geworden in het OZDM, poeslief zelfs. Maar wie zijn die twee magere dames, die als drie druppels water op Krijtjes lijken? Gaan zij 's nachts uit roeien in het Weerwolvenbos? En waarom verdwijnt opeens iedereen? Eerst Leo, dan opa weerwolf, en dan…

Met Dolfje Weerwolfje heeft Paul van Loon een geweldig personage bedacht. Hoe is het om als jongetje tijdens volle maan in een weerwolf te veranderen? En welke gevolgen heeft dat allemaal? Daar komen de (jonge) lezers achter in de reeks boeken die over Dolfje Weerwolfje zijn verschenen. ‘Boze drieling’ is alweer het vijfde deel uit deze reeks.

Het verhaal bevat spanning, avontuur en humor, maar gaat ook over hele normale zaken zoals je schamen voor je ouders en ruziemaken met je broertje (of zusje). Het is een leuk boek om zelf te lezen of om uit voorgelezen te worden. Van Loon heeft een fantasierijke en leuke schrijfstijl, waardoor het verhaal vlot leest en waardoor de verschillende personages als het ware tot leven komen voor je. De leuke illustraties helpen daarbij.

Ondanks dat ‘Boze drieling’ het vijfde deel is, is het boek ook prima zelfstandig te lezen. De auteur geeft wat extra informatie wanneer dat nodig is. Mocht dit je eerste kennismaking met Dolfje Weerwolfje zijn, dan weet ik bijna zeker dat je hierna nog meer boeken over dit leuke personage gaat ‘verslinden’.

Auteur: Paul van Loon
Titel: Boze drieling
Serie> Dolfje Weerwolfje
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 146
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025846411