Paul van Loon – Paniek in de Leeuwenkuil

Daniël heeft een enorme pechdag. Hij staat namelijk op de Dodenlijst van meester XZ. Dat betekent dat hij aan de beurt is om een spreekbeurt te gaan houden. Maar waarover moet hij dat doen? En heeft hij nog wel genoeg tijd om zich voor te bereiden?

Als hij thuiskomst, ontdekt hij iets vreselijks: een inbraak in de Leeuwenkuil. Het is een zooitje en overal zitten bloedrode spetters. Daniël en zijn zusje Suzina verdenken elke bezoeker. Maar ook pestkop Bufo uit Daniëls klas kan het gedaan hebben. Ze gaan op onderzoek uit…

‘Paniek in de Leeuwenkuil’ is een leuk, grappig en spannend boek om te lezen. Paul van Loon heeft een geweldige fantasie, zoals te lezen is in het boek. Hij laat Daniël en Suzina van alles meemaken in Durvers’ Zoo, de dierentuin waar hun vader directeur is. Voor degenen die wel eens naar Burgers’ Zoo in Arnhem zijn geweest; zij zullen het een en ander uit het verhaal wel herkennen.

Van Loon heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl voor de jeugd, waardoor het verhaal prima zelfstandig te lezen is voor kinderen vanaf acht jaar. En jongere kinderen zullen volop genieten als ‘Paniek in de Leeuwenkuil’ aan hen wordt voorgelezen. Samen met Daniël en Suzina gaan zij op zoek naar de inbreker van de Leeuwenkuil. Wie heeft het gedaan? En waarom?

Auteur: Paul van Loon
Titel: Paniek in de Leeuwenkuil
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 116
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025844349

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.