Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul van Loon en Laurentien van Oranje – De Sprookjessprokkelaar

Sinds haar moeder is overleden, woont Sterre bij haar oude opa Anders aan de rand van het bos. Regelmatig gaat haar opa naar een oud, verlaten kasteel waar hij gesprokkeld hout naartoe brengt. In dat kasteel bevindt zich een sprookjesbibliotheek. Sterre is dol op lezen, dus ze wil heel graag naar deze spannende plek vol met boeken. Daarvoor moet ze op zoek naar de juiste deur.

Na een paar keer de verkeerde deur geopend te hebben, vindt Sterre dé deur naar de sprookjesbibliotheek. Daar gaat een wereld vol boeken en verhalen voor haar open. Ze leest zoveel als ze kan… en deelt haar verhalen met de kinderen en mensen in het dorp. Maar niet iedereen is blij met Sterres verhalen. Sterre loopt gevaar! Wie kan haar op tijd helpen?

‘De Sprookjessprokkelaar’ is een prachtig boek om te zien. Zowel de kaft als de binnenkant van het boek zien er geweldig uit. Het is een genot om naar te kijken. En daarnaast is het een mooi en spannend verhaal om te lezen. Niet alleen voor kinderen, maar ook volwassenen zullen dit boek met plezier lezen én voorlezen.

Paul van Loon en Laurentien van Oranje gebruiken spanning, avontuur en magie om het verhaal van Sterre en de Sprookjessprokkelaar te vertellen. Dankzij de korte hoofdstukken en het gemakkelijke taalgebruik leest het verhaal vlot door. Kleine kinderen zullen genieten als ze worden voorgelezen; grotere kinderen zullen dit boek met veel plezier zelf lezen. En als ze dan een keer naar De Efteling gaan, komen ze de Sprookjessprokkelaar misschien wel in het echt tegen…

Auteurs: Paul van Loon en Laurentien van Oranje
Titel: De Sprookjessprokkelaar
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 72
Uitgeverij: Efteling | Leopold
ISBN: 9789025866655