Overslaan en naar de inhoud gaan

Peter Römer – Een meesterstuk

Jacques en Anton, twee oude vrienden, vinden kort na elkaar de dood. De een pleegt zelfmoord, de ander sterft twee maanden later aan een hartaanval. Een tragische samenloop van omstandigheden, naar het zich laat aanzien.

Dertig jaar later wordt op klaarlichte dag de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom.

Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is die ze tijdens haar afstudeerproject heeft gedaan. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde – het doek heeft ooit toebehoord aan haar grootvader Anton. Maar het proces dat zij onbewust in gang heeft gezet, valt niet meer te stoppen. Er staat veel op het spel, te veel…

In het begin van ‘Een meesterstuk’ krijg je veel informatie te verwerken. Er gebeuren allerlei gebeurtenissen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken, maar waarbij je als lezer wel erg benieuwd bent waarom dit allemaal verteld wordt. Peter Römer weet de spanning rondom al deze gebeurtenissen goed op te bouwen en zijn lezers in het verhaal te betrekken. Je gaat als het ware mee op zoek naar de antwoorden waar de personages uit het boek naar op zoek zijn. Dat geeft het verhaal zeker wel wat extra’s.

Römer heeft een fijne schrijfstijl en maakt gebruik van korte hoofdstukken. Dat zorgt ervoor dat je lekker door kunt lezen in het boek. Voor je het weet, zit je al over de helft van ‘Een meesterstuk’ en wil je vanaf dat moment gewoon weten hoe alles in elkaar steekt. De spanning wordt steeds meer voelbaar voor de lezer. En dat is het moment dat je het boek eigenlijk niet meer weg wil leggen. De ontknoping is verrassend en geeft je antwoord op de vragen die je had. ‘Een meesterstuk’ is een aanrader voor liefhebbers van thrillers met een zoektocht erin.

Auteur: Peter Römer
Titel: Een meesterstuk
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400510234