Overslaan en naar de inhoud gaan

Petra Kruijt – Eeuwig single

Na haar achtentwintigste verjaardag moet Brigitte de waarheid onder ogen zien: zij zal nooit een relatie krijgen. Ze is nu eenmaal geen relatiemateriaal – te eigengereid, te lang single, te veel gewend om alles zelf te bepalen. Haar leven zal bestaan uit Tinderdates en eenzame Netflix-avonden.

Dan ontmoet ze Sidney. Hij is leuk. Echt leuk. Seriéús leuk? Brigitte worstelt met haar gevoelens. Aan de ene kant wil ze helemaal voor hem gaan, aan de andere kant is ze… nou ja, doodsbang. Het lukt haar niet om zich aan de liefde over te geven. Misschien blijft ze wel liever eeuwig single.

Na het lezen van ’Een jaar single’ waarin Jane het hoofdpersonage is, kun je in ‘Eeuwig single’ het verhaal van Brigitte lezen. Dit boek gaat verder waar het eerste boek is gestopt.

Brigitte is in alles het tegenovergestelde van Jane, zoals in het vorige deel te lezen was. Maar is dat wel echt zo?! Daar kom je in het tweede boek achter. Petra Kruijt heeft een prima roman geschreven, die vlot leest. Je hebt dit boek zo uit en dat is op z’n tijd heerlijk.

Toch sprak dit deel me iets minder aan dan ‘Een jaar single’. Ook dit verhaal verloopt vrij voorspelbaar. Dat is op zich niet erg, maar je verwacht dat je nog wat meer over Brigittes wens tot single blijven willen lezen. Waarom heeft ze die wens zo sterk? Kruijt vertelt wel het een en ander over het verleden van Brigitte en waarom ze geworden is wie ze is, maar je had daar wat uitgebreider over willen lezen. Al met al heb je met ‘Eeuwig single’ een aantal prima leesuurtjes waarbij je lekker even kunt wegdromen.

Auteur: Petra Kruijt
Titel: Eeuwig single
Serie: Single
Genre: Roman
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020536775