Overslaan en naar de inhoud gaan

Petra Vollinga – Zo goed als nieuw

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen op Marktplaats.

Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

Petra Vollinga heeft een erg origineel onderwerp gekozen voor haar nieuwste boek ‘Zo goed als nieuw’. Vrijwel iedereen heeft wel eens iets gekocht of verkocht via Marktplaats. Soms zie je een advertentie voorbij komen, waarbij je erg benieuwd bent naar het verhaal erachter. In dit boek laat de auteur zien welk verhaal er bij vier Marktplaats-advertenties horen. Zo leuk bedacht!

Elk deel uit het boek begint met een advertentie, waarna je één van de personages uit het boek volgt. Ze hebben elk hun eigen verhaal en hun eigen geschiedenis. Door de fijne en beeldende schrijfstijl van de auteur zie je de personages zo voor je. Met name bij Annegien krijg je een geweldig beeld wat voor vrouw zij is en hoe ze in het leven staat. Iedereen kan wel een Annegien in zijn of haar leven gebruiken. Echt mijn favoriete personage uit het boek.

‘Zo goed als nieuw’ leest lekker vlot. Als je er eenmaal in begonnen bent, ben je zo halverwege het verhaal. Je ontdekt steeds meer over de personages en krijgt haast zin om in het boek te kruipen. Heerlijk! Kruip lekker op de bank en beleef een aantal fijne leesuurtjes met dit nieuwste boek van Vollinga.

Auteur: Petra Vollinga
Titel: Zo goed als nieuw
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586686