Overslaan en naar de inhoud gaan

Pim Lammers – Ik mis Milo

Na de dood van zijn schildpad Milo is een kleine jongen diep bedroefd. Het gemis voelt hij overal. In zijn hart, in zijn hoofd, in zijn buik.

Van zijn moeder mag hij een ander huisdier uitkiezen. Neem een paard, zegt zijn zus. Of een hond, zegt een vriendin. Of een leeuw, stelt zijn beste vriend voor. Maar hij wil helemaal geen nieuw huisdier! Milo en hij horen bij elkaar. Voor altijd. Hoe kan een ander dier Milo nou ooit vervangen?

‘Ik mis Milo’ is een prachtig en ontroerend prentenboek over het verlies van een huisdier. Op het niveau van kleuters vertelt Pim Lammers hoe het verlies van een huisdier kan voelen. Het kleine jongetje uit het boek laat goed weten wat er is gebeurd en wat dat met hem doet. Heel knap uitgevoerd door de auteur.

De illustraties van Sanne te Loo maken het prentenboek helemaal compleet. Overal komt Milo terug, zodat het kleine luisterpubliek deze bijzondere schildpad steeds beter leert kennen. Ook is het leuk om met kleuters te kijken wat er nog meer te zien is op de verschillende pagina’s. Heel mooi gedaan.

Lammers zorgt er met ‘Ik mis Milo’ voor dat je op een begrijpelijke manier aan kleine kinderen kan uitleggen wat het overlijden van een huisdier met je kan doen. De afsluiting van dit ontroerende verhaal is mooi gekozen en past helemaal binnen dit boek. Aanrader om (voor) te lezen!

Auteur: Pim Lammers
Titel: Ik mis Milo
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045125879