Overslaan en naar de inhoud gaan

Puck van Amersfoort – Raadsels rond Elvira

Trudy is de oprichter van de leesclub en heeft ze de vier andere leden zorgvuldig geselecteerd. Eva, Marcus, Femke en Jesse zijn stuk voor stuk enthousiast genoeg om levendige besprekingen te mogen verwachten.

Ondanks hun verschillen kunnen de leesgroepleden het goed met elkaar vinden en ze bespreken al snel veel meer dan alleen de boeken met elkaar. Zo kan Jesse bij Femke terecht na een gekke date-ervaring. Nadat hij uit eten ging met Elena, een meisje dat hij ontmoette op de atletiekclub, is zij opeens van de aardbodem verdwenen. Is er iets aan de hand of speelt ze gewoon spelletjes met hem?

‘Raadsels rond Elvira’ is het eerste deel uit De leesclub-serie. In totaal zijn er vier boeken in deze reeks verschenen.

Puck van Amersfoort heeft een hartstikke leuk idee bedacht voor een boekenserie. Hoe leuk is het om een boekenclub centraal te laten staan en een aantal (fictieve) boeken hierin te bespreken. Jammer genoeg valt de uitwerking van het eerste deel wat tegen.

‘Raadsels rond Elvira’ lijkt van alles net wat teveel te bevatten. Teveel hoofdpersonages die teveel meemaken en teveel boeken bespreken. Het boek is niet heel dik, maar er worden maar liefst drie boeken in besproken die alle drie net niet genoeg aandacht krijgen. Bovendien laat Van Amersfoort de vijf hoofdpersonages zoveel meemaken dat je het op een bepaald moment niet meer goed kunt volgen. Het jammere hieraan is dat het verhaal nergens de diepte in kan gaan. Wellicht komt dat nog in de andere delen, maar in dit eerste boek is er geen sprake van. ‘Raadsels rond Elvira’ is een prima boek voor even tussendoor, maar verwacht er niet teveel van.

Auteur: Puck van Amersfoort
Titel: Raadsels rond Elvira
Serie: De leesclub
Genre: Roman
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207207