Overslaan en naar de inhoud gaan

Rachel Caine - Stillhouse Lake

Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina's voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien. 
Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Zal ze ooit rust vinden?

'Stillhouse Lake' heeft een veelbelovende en spannende proloog. Je aandacht is getrokken en je krijgt meteen zin om verder te gaan lezen. Helaas zakt het verhaal daarna wat in. Rachel Caine geeft je de tijd om het hoofdpersonage en haar nieuwe identiteit te leren kenne. Je hebt als lezer echter wel moeite om je in haar te verplaatsen. Je krijgt geen klik of iets dergelijks met haar, waardoor het soms moeite kost om verder te lezen. Je legt het boek jammer genoeg gemakkelijk weg.

Het verhaal van 'Stillhouse Lake' kent wel spanning. Hoe ga je er als vrouw mee om als blijkt dat je man een seriemoordenaar is? Welke invloed heeft dat op je kinderen? En op de rest van je leven? Caine heeft zeker een interessant onderwerp gekozen voor het boek. Mede daardoor lees je het uiteindelijk wel uit. Wat mij betreft, was het geen hele boeiende thriller.

Auteur: Rachel Caine
Titel: Stillhouse Lake
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045218441