Overslaan en naar de inhoud gaan

Rachel Rhys – Eiland van geheimen

1957: Iris Bailey vindt haar werk als typiste ondraaglijk saai. Ze woont nog altijd bij haar ouders, in Hemel Hempstead. Ze kan fantastisch tekenen en werkt soms op feesten om daar portreten van de gasten te maken. Ondertussen droomt ze ervan om te kunnen leven van haar kunst. Iris kan haar geluk dan ook niet op wanneer ze door de rijke socialite Nell Hardman uitgenodigd wordt in Havana, om daar te tekenen op de bruiloft van haar vader, een beroemde regisseur uit Hollywood.

Het is een droom die uitkomt om te kunnen ontsnappen naar zo’n exotische stad aan zee. Maar Iris merkt al snel dat de cocktails, bedwelmende geuren en azuurblauwe lucht in Havana iets duisters maskeren. Terwijl Cuba aan de vooravond van de revolutie staat en Iris haar hart verliest aan de getroebleerde fotograaf Joe, ontdekt ze dat iemand in de charismatische Hardman familie een vreselijk geheim verbergt. Kan ze de waarheid ontdekken voor al hun levens op het spel komen te staan?

‘Eiland van geheimen’ begint met een interessante proloog, waarna je als lezer zin hebt om meteen verder te gaan lezen. Na deze proloog zorgt Rachel Rhys ervoor dat je Iris leert kennen. Ze is een prima hoofdpersonage, maar op de een of andere manier bouw je als lezer niet echt een band met haar op. Dat is jammer, aangezien zij het verhaal moet dragen. Je komt hierdoor niet echt lekker in het verhaal, terwijl er zoveel potentie is.

Vanaf het moment dat Iris naar Cuba gaat, wordt het verhaal wel iets interessanter. Dat komt vooral door de sfeer in Cuba en doordat je wat meer over het Cuba in die tijd leert. Gevoelsmatig had er veel meer in ‘Eiland van geheimen’ gezeten. Rhys weet de Cubaanse sfeer prima neer te zetten, maar je had zo graag wat meer met het hoofdpersonage willen hebben.

Auteur: Rachel Rhys
Titel: Eiland van geheimen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400514713