Overslaan en naar de inhoud gaan

Rachel Winters – Net als in de film

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert. Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.

Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware. Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

Elk hoofdstuk uit ‘Net als in de film’ is opgesteld als een soort script. Je begint met een omschrijving van de omgeving en de personages, waarna de scène als het ware begint. Heel leuk gedaan en heel toepasselijk bij het boek. In het begin moet je wel even wennen aan die omschrijvingen, maar na een paar hoofdstukken weet je niet beter en merk je dat dit helemaal binnen het verhaal past.

Rachel Winters heeft met Evie Summers een erg leuk personage geschapen. Het is geweldig om te zien welke meet-cutes ze allemaal uitprobeert en welke gevolgen dit heeft. De beeldende schrijfstijl van de auteur draagt eraan dat je de scènes helemaal voor je ziet. Het kan toch haast niet anders dan dat dit boek ooit verfilmd gaat worden. Het is gewoon de romcom der romcoms. Heerlijk!

Ondanks dat je de ontknoping van het verhaal verwacht, heeft Winters toch nog een aantal verrassende wendingen voor haar lezers in petto. ‘Net als in de film’ verloopt daardoor niet zo standaard als je in eerste instantie zou verwachten. Zorg dat je een aantal vrije uurtjes hebt als je aan dit boek begint, want je wil vanaf het begin lekker door kunnen blijven lezen.

Auteur: Rachel Winters
Titel: Net als in de film
Genre: Roman
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024587100