Overslaan en naar de inhoud gaan

Raimke van den Beemt-Groothuizen – Ondernemend én onhandig

Kun je succesvol ondernemen als je een beetje of juist heel erg onhandig bent? Jazeker! Het onhandig zijn kan soms zelfs enorm in je voordeel werken. Dat laat Raimke van den Beemt-Groothuizen zien in haar boek ‘Ondernemend én onhandig’.

In 18 onhandige anekdotes vertelt de auteur wat zij zoal in haar leven heeft meegemaakt en welke wijze lessen ze daaruit heeft getrokken. Zo reed ze eens met haar eigen auto over haar eigen enkel. Pijnlijk én knap tegelijkertijd. Ontmaskerde ze haar ex als vreemdganger. En raakte ze tot twee keer toe haar tas met belangrijke spullen kwijt.

‘Ondernemend én onhandig’ is een leuk en leerzaam boekje. Raimke van den Beemt-Groothuizen is niet bang om met de billen bloot en vertelt over de onhandige situaties die ze heeft meegemaakt. De meeste daarvan lees je met een grote lach op je gezicht; bij een enkele niet, maar vind je het wel des te knapper dat ze ook die situatie durft te delen.

Na elke situatie vertelt Van den Beemt-Groothuizen welke lessen ze eruit geleerd heeft voor haar ondernemerschap. Dat zijn waardevolle lessen geweest, die ze meeneemt in haar werk als animatiefilmmaker. Voor elke (zelfstandige) ondernemer zou dit boekje haast verplichte leesstof moeten zijn. Het kan mensen echt verder helpen in hun carrière.

Met veel plezier heb ik ‘Ondernemend én onhandig’ gelezen. Dankzij de leuke en levendige schrijfstijl van Raimke zie je de verschillende situaties zo voor je. Sommige zullen herkenbaar voor anderen zijn; en andere hoop je nooit mee te hoeven maken. En niet te vergeten: het voorwoord is geschreven door Lisette Jonkman, die ook ervaring heeft met onhandige situaties.

Auteur: Raimke van den Beemt-Groothuizen
Titel: Ondernemend én onhandig
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 176
Uitgeverij: De schildpad en de maan
ISBN: 9789081957267