Overslaan en naar de inhoud gaan

Rebecca Fleet – De huizenruil

Als Caroline en Francis een aanbod krijgen om voor een week van huis te ruilen, hoeven ze geen twee keer na te denken. Ze willen maar wat graag even ontsnappen aan hun huis, hun drukke jonge zoontje, en de spanningen die hun huwelijk naar het randje van de afgrond hebben gebracht.

Maar terwijl ze hun relatie proberen te redden toont de buurvrouw wel erg veel interesse in hun activiteiten. Ook ontdekt Caroline steeds meer aanwijzingen in het huis: aanwijzingen dat iemand haar goed kent. Het lijkt erop dat degene met wie ze hebben geruild veel van haar weet. Misschien wel teveel.

‘De huizenruil’ bevindt met een schuingedrukt fragment, dat meteen een aantal vragen oproept. Vanuit wie is dit geschreven? En wat is deze persoon precies van plan? Rebecca Fleet weet de aandacht van de lezer hierdoor meteen te trekken. Vervolgens gaat het verhaal echt beginnen en lees je vanuit heden en verleden hoe het verder gaat en wat er vroeger is gebeurd. Ondanks dat je door het eerste hoofdstuk meteen geïnteresseerd bent, duurt het wel eventjes voordat je lekker in het verhaal zit. Je moet even wennen aan Caroline en aan de schakeling tussen heden en verleden. Als je daar eenmaal aan gewend bent, volgt een spannende en boeiende thriller.

Fleet heeft een interessant onderwerp gekozen voor haar thriller. Het tijdelijk ruilen van huizen is in bepaalde landen populair. Het is een relatief goedkope manier om er toch even tussenuit te zijn. Maar wat als degene met wie je ruilt toch niet helemaal te vertrouwen is? Of wat als blijkt dat het de ruil heel anders loopt dan je had verwacht? Dat is een goede basis gebleken voor deze thriller.

Hoe verder je in het boek bent, hoe meer geboeid je raakt. Wat heeft er zich in het verleden van Caroline afgespeeld? En welke gevolgen heeft het voor de toekomst? De auteur weet de spanning goed vast te houden en werkt naar een mooie ontknoping toe. Dat maakt van ‘De huizenruil’ een erg goede thriller. Aanrader!

Auteur: Rebecca Fleet
Titel: De huizenruil
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585665