Overslaan en naar de inhoud gaan

Rebecca West – Rosamund

Rosamund

In de jaren na de Eerste Wereldoorlog reizen Mary en Rose, nu twee beroemde pianisten, door Amerika. Ze verblijven in de meest exclusieve hotels en worden als sterren ontvangen op feesten, waar champagne rijkelijk vloeit en de gasten charmant en bevoorrecht zijn. Maar luxe en succes zijn niet alles, want in deze wereld lijkt niemand echt liefde voor muziek te hebben.

De oorlog heeft bij Mary en Rose diepe sporen achtergelaten en ze zijn niet in staat de kloof tussen heden en verleden te overbruggen. Als nicht Rosamund een plotse keuze maakt, moeten ze heroverwegen wat familie en liefde voor hen betekenen.

‘Rosamund’ is het derde en laatste deel in de Aubrey-trilogie. Het was even geleden dat ik de vorige twee boeken had gelezen, dus ik moest er wel weer even inkomen. Rebecca West heeft een prachtige schrijfstijl, maar ze maakt wel gebruik van veel details. Heel gedetailleerd weet ze sommige zaken en/of gebeurtenissen te vertellen. Dat zorgt er aan de ene kant voor dat je een goed beeld krijgt bij het verhaal, maar aan de andere kant dat je echt wel even aan de schrijfstijl moet wennen. Zelfs als je de andere twee boeken hebt gelezen. Wellicht is dat anders als je de drie boeken achter elkaar doorleest…

In ’Rosamund’ staat de volwassenheid van Mary en Rose centraal. Het is mooi om deze twee personages door de drie boeken heen te zien opgroeien en te ontdekken waar ze allemaal mee te maken krijgen en hoe ze daarmee omgaan. Je leest verder in dit interessante familieverhaal, waarbij muziek nog steeds een hele belangrijke rol heeft. West zorgt dat je echt de tijd krijgt om alles te weten te komen, mede door die eerdergenoemde details.

De Aubrey-trilogie is geen serie die je in één ruk uitleest. Ik kan me zelfs voorstellen dat je de boeken af en toe weglegt om een vlotter lezend verhaal tussendoor te lezen. Het loont echter wel de moeite om deze reeks te lezen. De details, de liefde voor muziek en de familiebanden zorgen voor een bijzondere serie verhalen.

Auteur: Rebecca West
Titel: Rosamund
Serie: Aubrey-trilogie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 464
Uitgeverij: Signatuur
ISBN: 9789056726966