Overslaan en naar de inhoud gaan

Renée Olsthoorn – Vraag het Veerle

De 23-jarige Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature komt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker én Zumba-instructrice. Nice, nu kan ze sporten én geld verdienen!

Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde… Hoe goed je advies aan anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger.

‘Vraag het Veerle’ is het eerste deel uit de Sportschool-serie. Het is voor mij de eerste kennismaking met Renée Olsthoorn en wat heeft ze een leuke roman geschreven. Het maakt mij in ieder geval nieuwsgierig naar de andere boeken uit deze serie.

Je leest het verhaal vanuit Veerle, waardoor je dit hoofdpersonage beter leert kennen. Ze komt in eerste instantie ietwat naïef over. Ze is niet op haar mondje gevallen, maar op mannengebied lijkt ze toch heel onzeker te zijn. Gedurende het verhaal zie je Veerle als personage wel groeien. Mooi om te zien dat de auteur haar de ruimte heeft gegeven om een mooie ontwikkeling door te maken.

Olsthoorn schuwt het niet om wat heftigere thema’s in ‘Vraag het Veerle’ naar voren te laten komen. Ze had hier echter wel wat dieper op in mogen gaan. Het blijft nu redelijk oppervlakkig. Het had de roman wat extra’s gegeven als deze thema’s op een andere manier verder verwerkt waren. Ik benoem de thema’s verder niet om geen spoilers weg te geven.

Al met al heb je een aantal fijne leesuurtjes met ‘Vraag het Veerle’ en ben je voor je gevoel heerlijk in de sportschool geweest zonder dat je er daadwerkelijk binnen was.

Auteur: Renée Olsthoorn
Titel: Vraag het Veerle
Serie: Sportschool
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020541274