Overslaan en naar de inhoud gaan

Rhiannon Fielding – Over tien minuutjes naar bed, kleine draak

Over tien minuutjes moeten ze naar bed, maar Flits en Fonkel hebben nog helemaal geen zin om te gaan slapen. Tel samen met deze kleine draken af tot het bedtijd is, terwijl ze hoog in de lucht van het ene kleine avontuur naar het andere razen. Lukt het ze om op tijd in bed te liggen?

‘Over tien minuutjes naar bed, kleine draak’ is een heel leuk en mooi prentenboek om voor te lezen. Het begint met een plattegrond waar het nog overdag is en alle wezentjes wakker zijn. Aan het einde van het boek is het nacht op de plattegrond en zie je dat iedereen in slaap is. Leuk detail: de eenhoorn uit ’Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn is ook op deze plattegrond te vinden.

Rhiannon Fielding heeft een leuk, kort verhaal geschreven. Het is prettig om voor te lezen, mede dankzij het rijmschema. Iedere pagina staat vol prachtige afbeeldingen van Chris Chatterton. Werkelijk een feestje om naar te kijken. Je ontdekt telkens weer iets nieuws en je herkent bepaalde figuurtjes uit de eerdere delen. Heel leuk gedaan! Aanrader om voor te lezen aan je (klein)kinderen.

Auteur: Rhiannon Fielding
Titel: Over tien minuutjes naar bed, kleine draak
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000384860