Overslaan en naar de inhoud gaan

Rian Sevenhuijsen – Tussen licht en donker

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: 'bad ideas make the best memories'. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis.

Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen. Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen.

Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

‘Tussen licht en donker’ is mijn eerste kennismaking met Rian Sevenhuijsen. Wat heeft ze een prachtige en ontroerende roman geschreven. Een kleine waarschuwing vooraf: als je eenmaal aan dit boek begonnen bent, kun je haast niet stoppen met lezen.

Je leest het verhaal vanuit hoofdpersonage Amber, waardoor je haar stukje bij beetje beter leert kennen. De auteur geeft af en toe kleine aanwijzingen over Ambers verleden die ervoor hebben gezorgd dat ze de persoon is wie ze nu is. Tijdens het lezen heb je een heleboel vragen over Amber en haar doen en laten. Hoe verder je in het boek en hoe beter je Amber leert kennen, hoe meer je het allemaal gaat gebruiken.

Het verhaal van ‘Tussen licht en donker’ speelt zich in Noorwegen af. Wat is dit een mooie omgeving. Sevenhuijsen laat de omgeving als het ware tot leven komen voor haar lezers. Je waant je echt even in dit land. Heel fijn!

Richting het einde van het verhaal hoop je op een bepaalde uitkomst. Of dit ook gebeurt… daarvoor moet je natuurlijk het boek gaan lezen. Je zult er geen spijt van krijgen als je aan dit boek begint. Je krijgt een mooi en bijzonder verhaal. Ik kijk uit naar meer boeken van deze auteur.

Auteur: Rian Sevenhuijsen
Titel: Tussen licht en donker
Genre: Roman
Aantal pagina's: 250
Uitgeverij: Tinteling Romance
ISBN: 9789492507273