Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Riordan – De beproevingen van Apollo 2: De duistere voorspelling

Na een reeks gevaarlijke – en een beetje gênante – beproevingen in Kamp Halfbloed moet Apollo nu de relatieve veiligheid van het kamp verlaten om een afschrikwekkende reis door Noord-Amerika te maken. Daar moet hij het gevaarlijkste orakel allertijden vinden: de Grot van Trophonios.

Hier hoopt Apollo antwoorden te vinden, tenminste als hij niet eerst gedood wordt of tot waanzin gedreven wordt. Het tweede lid van het Triumviraat staat hem echter in de weg, een Romeinse keizer met een voorliefde voor bloedvergieten en spektakel. Om te horen heeft Apollo hulp nodig. Veel hulp zelfs!

Na het grappige eerste deel, ’De beproevingen van Apollo 1: Het verborgen orakel’ is Rick Riordan terug met een tweede deel over Apollo. Het is wederom een heerlijk boek om te lezen.

‘De beproevingen van Apollo 2: De duistere voorspelling’ leest vlot, zit vol spanning en laat je regelmatig hardop lachen. Meestal vind ik het niets als een hoofdpersonage de lezers toespreekt, maar als Apollo dat doet heeft het écht toegevoegde waarde. Hij legt zaken uit, hij haalt herinneringen op of hij vraagt zich hardop dingen af. Dit zijn met regelmaat de leukste momenten uit het boek.

Net zoals bij het eerste deel leg je dit tweede deel niet zomaar weg als je er eenmaal in begonnen bent. Riordan weet hoe hij zijn lezers geboeid moet houden. Dat liet hij natuurlijk onder meer al met de Percy Jackson-reeks zien, maar de Apollo-serie is ook erg goed tot nu toe. En het kan haast niet anders dan dat er een derde deel volgt, gezien het open, open, open einde. Apollo gaat nog een lastige tijd tegemoet in het volgende boek, maar gelukkig krijgt hij hulp van een oude bekende. Weten wie dat is? Lees dan ‘De beproevingen van Apollo 2: De duistere voorspelling’.

Auteur: Rick Riordan
Titel: De beproevingen van Apollo 2: De duistere voorspelling
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000351039