Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Riordan - De beproevingen van Apollo 1: Het verborgen orakel

De god Apollo heeft zijn vader Zeus erg boos gemaakt. Niet voor de eerste keer overigens. Maar nu heeft hij het zo bont gemaakt dat hij uit Olympus wordt verbannen. Als tiener zonder goddelijke krachten belandt hij in New York. Daar ontmoet hij Meg, een halfgod van wie hij bevelen moet opvolgen.

Ondertussen probeert Apollo er alles aan te doen om weer op goede voet te komen met Zeus, zodat hij weer een god kan zijn. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Dat komt mede door Apollo’s vijanden. Er zijn veel goden, monsters en stervelingen die Apollo het liefste definitief zien verdwijnen. Dus hij heeft hulp nodig van vrienden. Zou hij die vinden bij de halfgoden van Kamp Halfbloed?

Rick Riordan is onder meer erg bekend geworden dankzij de populaire reeks over Percy Jackson. Die boeken heb ik met veel plezier gelezen. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek uit was voor de liefhebbers van Percy Jackson, werd ik enorm nieuwsgierig naar ‘De beproevingen van Apollo 1: Het verborgen orakel’. En wat heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Fans van Percy zullen het ook erg waarderen.

Het kan als vervelend worden beschouwd wanneer een hoofdpersonage regelmatig de lezers aanspreekt. Maar als Apollo dat doet, is het vooral leuk en leerzaam. Hij geeft hier en daar extra informatie over bijvoorbeeld zijn streken uit het verleden, en hij maakt geregeld grapjes over van alles en nog wat. Al na een paar hoofdstukken vond ik dit goed gekozen van de auteur en zat ik al regelmatig hardop te lachen. Apollo is een verwaande god, die je wel steeds meer gaat waarderen.

Riordan heeft met de Percy Jackson-reeks al bewezen dat zijn verhalen over (half)goden interessant zijn. Om nu een verhaal vanuit één van de goden te lezen, is gewoon heerlijk. Het is daarbij erg leuk dat Percy Jackson ook nog even voorbij komt. Het verhaal leest vlot en staat vol met spannende gebeurtenissen. De een volgt de ander razendsnel op. Als je eenmaal begonnen bent, leg je dit boek maar moeilijk weg.

Het open einde en het noemen van ‘boek 1’ op de kaft maken duidelijk dat er nog meer boeken in deze serie zullen volgen. Ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat met Apollo en wat hem allemaal nog te wachten staat. Kom maar op met het tweede boek…

Auteur: Rick Riordan
Titel: De beproevingen van Apollo 1: Het verborgen orakel
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000350995