Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Riordan - Magnus Chase en de goden van Asgard 3

Loki is uit zijn ketens bevrijd. Nu maakt hij het Schip der Doden (Naglfar) klaar om uit te varen. Met een bemanning die bestaat uit reuzen en Vikingzombies wil hij de strijd aangaan met de noordse Goden.

Het is aan Magnus Chase en zijn vrienden om Loki te stoppen, maar daarvoor moeten ze naar de grens tussen Jötumheim en Niflheim varen en Naglfar bereiken voordat het met midzomer vertrekt. Anders begint Ragnarok. Om Loki te verslaan, zal Magnus moeten vechten met woorden in plaats van met kracht. Zal hem dat lukken?

‘Het Schip der Doden’ is alweer het derde (en tevens laatste) deel in de Magnus Chase-reeks. Als je de eerdere delen over Magnus Chase hebt gelezen of andere boeken van Rick Riordan, dan weet je dat deze boeken vol humor zitten. Het hoofdpersonage spreekt de lezers regelmatig rechtstreeks toe, dat soms tot hilarische fragmenten leidt. Net zoals in de voorgaande delen heeft dit boek ook erg grappige hoofdstuktitels, zoals ‘Aap!’, ‘We worden in de val gelokt door een stapel stenen’ en ‘Eerste prijs: een reus! Tweede prijs: twee reuzen!’

‘Magnus Chase en de goden van Asgard 3’ zit vol spanning, sensatie en avontuur. Het boek verveelt geen moment, waardoor je als het ware door het verhaal heen vliegt. Je bent heel benieuwd wat Magnus en zijn vrienden allemaal moeten doorstaan en hoe het af zou gaan lopen. Riordan heeft er wederom een geweldig boek van gemaakt. Het is een waardige afsluiting van een spannende en leuke trilogie. Over welk karakter zou de auteur de volgende keer een reeks boeken schrijven?

Auteur: Rick Riordan
Titel: Magnus Chase en de goden van Asgard 3
Ondertitel: Het Schip der Doden
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000345496