Overslaan en naar de inhoud gaan

Rik Felderhof en Marjolein Westerterp – Een zomer in Italië

‘Een zomer in Italië’ is een kennismaking met het mooiste van Italië aan de hand van fragmenten uit De Vliegenvanger-trilogie. Daarnaast wordt Rik Felderhof door Marjolein Westerterp gevolgd op zijn tocht door Italië. Al reizend en gravend in de schatkist van zijn herinneringen ontvouwt zich een beeld van een gesloten persoonlijkheid met een ravissant levensverhaal. Aangevuld met lokale anekdotes en verrassende illustraties van Jos Thomassen.

‘Een zomer in Italië’ begint met een kort maar interessant voorwoord. Hierin legt Marjolein Westerterp uit waarom ze meer wilde weten over Rik Felderhof. Dat kwam mede door het succes van De Vliegenvanger-trilogie, die door Felderhof is geschreven onder het pseudoniem van Ravelli. Het boek resulteerde in een kennismaking met het mooie Italië en een portret van de schrijver Rik Felderhof. En wat is het een boeiend en mooi boek geworden.

Zelfs als je De Vliegenvanger-trilogie niet hebt gelezen, is dit boek een aanrader om te lezen. Het leest prettig, het staat vol boeiende informatie met tussendoor mooie afbeeldingen en het leert je meer over Rik Felderhof. Met veel plezier keek ik altijd naar ‘Villa Felderhof’. Wat is het leuk om te lezen over zijn leven na dit succesvolle programma.

‘Een zomer in Italië’ is geen boek om in één ruk uit te lezen. Je leest telkens stukjes in het boek om het mooie Italië en de persoon Rik Felderhof beter te leren kennen.

Auteurs: Rik Felderhof en Marjolein Westerterp
Titel: Een zomer in Italië
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: ANWB
ISBN: 9789018044367