Overslaan en naar de inhoud gaan

Rinske Kegel en Wouter Gresnigt – Dierenrijk

Wist je dat er nog heel veel onontdekte diersoorten zijn! Dat komt omdat ze alleen in het rijk der taal bestaan. Weleens van de eetbaars gehoord of de liniaal? Rinske Kegel en Wouter Gresnigt vinden dat deze dieren recht hebben op hun eigen encyclopedie met een heldere beschrijving en illustratie.

Houd je van taal? Dan wil je vast en zeker weten waarom de paracetamol altijd hoofdpijn heeft, de knijpkat van babybilletjes houdt en de dichterbij van Herman Gorters Mei!

Mensen die van taal en/of dieren houden, kunnen hun hart ophalen met het prachtige ‘Dierenrijk’ van Kegel en Gresnigt. Het is een genot om vijf boekjes te lezen, te bekijken en door te spitten. Ze staan vol taalkundige pareltjes, voorzien van prachtige illustraties. Gewoon genieten geblazen!

Het zijn geen boekjes die je alle vijf in één keer uit gaat lezen. Je wil er optimaal van genieten, dus lees je liever telkens een stukje uit een boekje en probeer je zelf ook dieren te bedenken die alleen maar in de taal bestaan. ‘Dierenrijk’ bevat vijf boekjes met elk elf “taaldieren”, die verzameld zijn in een bijzondere verzamelbox: het spaarvarken. Deze verzamelbox mag niet ontbreken in de boekenkast van elke taalliefhebber.

Auteurs: Rinske Kegel en Wouter Gresnigt
Titel: Dierenrijk
Genre: Non-fictie
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789493059214