Overslaan en naar de inhoud gaan

Roald Dahl – Roald Dahl Woordenboek

Ontdek alle gewone en buitengebruikelijke woorden van Roald Dahl die hij in zijn boeken gebruikt heeft, zoals in ‘Mathilda’, ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ en natuurlijk ‘De GVR’. Wie heeft die boeken vroeger niet verslonden en kent alle gekke en leuke woorden nog?

Bovendien kom je in dit woordenboek alle figuren tegen die een onvergetelijke rol spelen in de wereld van Roald Dahl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan juffrouw Engel, meneer en mevrouw Griezel, rookspuwende rapschranzers en Willie Wonka.

In september 2016 zou Roald Dahl 100 jaar geworden zijn. Ter ere van dit jubileum heeft Van Dale een uniek woordenboek uitgebracht, geschikt voor jong en oud. Voor degenen die net als ik zijn opgegroeid met de boeken van Dahl is dit een geweldig boek. Ik las zijn boeken met veel plezier en heb de meeste verfilmingen ook gezien. Dahl had een prachtige fantasie en schreef fantastische verhalen, die ook nu nog door kinderen met plezier gelezen worden.

‘Roald Dahl Woordenboek’ brengt een helemaal mooie herinneringen naar boven. Je leest allerlei woorden in dit boek. Hupsakadee en snoskommer uit ‘De GVR’; het enige dat de reus kon eten omdat hij niet op mensbaksels wilde jagen. Maar ook hele dagelijkse woorden, zoals lezen (dat deed Mathilda dolgraag), ijskoud (zoals het gezicht van grootmoeder uit ‘De heksen’) en poetsen (iets waar de duizendpoot uit ‘De Reuzenperzik’ altijd lang mee bezig was).

Op alfabetische volgorde staan alle woorden in het woordenboek vermeld. Je leest wat het woord betekent en krijgt een voorbeeldzin uit het bijbehorende boek. Bij sommige woorden staat zelfs een zoekopdracht. Dat maakt het ‘Roald Dahl Woordenboek’ een leuk en interactief boek. Ik zal er nog regelmatig doorheen bladeren.

Auteur: Roald Dahl
Titel: Roald Dahl Woordenboek
Genre: Informatief
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Van Dale
ISBN: 9789460773105