Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Doods geheim

Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo'n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.

‘Doods geheim’ is alweer het zesde deel met Erika Foster in de hoofdrol. In principe zijn de boeken prima los van elkaar te lezen, maar voor het volledige verhaal rondom het hoofdpersonage is het verstandig om de boeken op volgorde te lezen.

Meteen vanaf het begin weet Robert Bryndza zijn lezers als het ware het verhaal in te trekken. Er heeft een vrij bizarre moord plaatsgevonden en er blijken veel potentiële daders te zijn. Aan Erika en haar team de taak om erachter wie de echte dader is. De auteur geeft je meerdere opties, waardoor je zelf mee kunt speuren wie het gedaan heeft en waarom.

Naast deze zaak kom je weer wat meer te weten over Erika en haar verleden. Stukje bij beetje leer je haar in elk boek wat beter kennen. Je kunt je een steeds beter beeld van haar vormen. In dit zesde deel lijkt ze zelfs nog wat meer menselijker dan normaal. Dat is het fijne aan een serie rondom één personage. Je hebt de ruimte om haar steeds verder uit te werken. Wat zal haar allemaal nog te wachten staan?

De ontknoping van ‘Doods geheim’ komt ineens opzetten en geeft je antwoorden op de vele vragen die je gedurende het boek hebt gekregen. Die snelle ontknoping past uiteindelijk mooi binnen het verhaal. Bryndza laat geen losse eindjes open en dat is altijd fijn. Hij laat wel ruimte open voor een eventueel zevende deel rondom de verhaallijn van Erika Foster.

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Doods geheim
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586723