Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert leest: Samuel Bjørk – De doodsvogel

In de bossen rond de Oslofjord wordt een lugubere vondst gedaan: een naakt tienermeisje, liggend op een bed van veren, zorgvuldig gepositioneerd in een cirkel van kaarsen. Het lijkt om een rituele moord te gaan.

Na deze vondst wordt het team van inspecteur Holger Munch direct ingeschakeld om deze zaak grondig en zo snel mogelijk uit te zoeken. Door alle bronnen zo goed mogelijk in te zetten komt het onderzoekteam met kleine stapjes uiteindelijk bij de dader uit en krijgt het boek een ontluisterend einde.

Na zijn debuut ‘Ik reis alleen’ zijn de verwachtingen voor ‘De doodsvogel’ van Samuel Bjørk hooggespannen. Gelukkig weet de auteur deze verwachtingen meer dan waar te maken! Voordat je het weet, ben je weer gewend aan alle personages: je leert de hoofdrolspelers en hun persoonlijke problemen steeds beter kennen en je wordt het verhaal ingezogen. Welke idioot heeft dit gedaan en waarom? Het duurt even voordat deze vragen beantwoord worden, maar het is het wachten meer dan waard.

Na een fantastisch en vlot lezend slot eindigt het verhaal anders dan je misschien zou willen, maar de zaak is gelukkig wel opgelost. Dit boek moet op het ‘must read’-lijstje komen van iedere thrillerfan. De enige vraag die na het spannende slot nog rest: wanneer komt het volgende boek van Bjørk?

Auteur: Samuel Bjørk
Titel: De doodsvogel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 366
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024565573