Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronald Giphart – Harem

Liam is de twintigjarige zoon van de wereldberoemde fotograaf McDonald Hope, roepnaam Mac. Hij is altijd al bezig geweest met schrijven en heeft nu een onderwerp voor zijn debuutroman bedacht. Daarom sluit hij zich in een Zweedse boshut op om daar te gaan schrijven. Het onderwerp? Zijn vader!

Mac heeft nooit veel losgelaten over zijn flamboyante verleden. Maar aan de hand van gesprekken, foto’s en geruchten komt Liam tot een sprankelend en boeiend verhaal. Hierin komt onder andere het volgende aan bod: Macs Amsterdamse jeugd, een Zweedse punkband, het tragische lot van beste vriend Hampus, de uitspattingen op de Melkerij en uiteraard Macs harem.

‘Harem’ is een prachtig en ietwat ingewikkeld liefdesverhaal. Ronald Giphart laat vele namen en vooral vele liefdes van Mac voorbij komen in het boek. Daardoor duurt het even voordat je precies doorhebt wie wie nu is. Je moet in het begin wel even goed opletten om te onthouden welke personages er allemaal in het verhaal voorkomen.

Giphart heeft een vlotte en prettige schrijfstijl, waardoor je lekker door blijft lezen. Het boek bevat veel mooi scènes, vooral degenen waarin de liefde wordt bedreven. Mede daardoor kun je ‘Harem’ een echte typische Giphart noemen. Tegelijkertijd geeft het boek een prachtig beeld over Zweden en het Zweedse leven. Je geniet op meerdere manieren van dit boek. Wat mij betreft is ‘Harem’ een aanrader om te lezen.

Auteur: Ronald Giphart
Titel: Harem
Genre: Roman
Aantal pagina's: 379
Uitgeverij: Podium
ISBN: 9789057597138