Rosamund Lupton – Zusje

Tijdens een zondagse lunch krijgt Beatrice een paniekerig telefoontjes van haar moeder: haar jongere zusje Tess is vermist. Beatrice bedenkt zich geen moment en neemt het eerste vliegtuig naar Londen. Ze wil weten waar haar zusje is gebleven.

Naarmate ze meer over de verdwijning van Tess ontdekt, ontdekt Beatrice hoe weinig ze eigenlijk wist over haar kleine zusje. Terwijl de politie, haar verloofd en zelfs haar moeder zich erbij neerleggen dat ze Tess verloren hebben door haar eigen toedoen, gaat Beatrice verder op onderzoek uit. Ze moet en zal de échte waarheid ontdekken. Ook al raakt ze daardoor steeds meer geïsoleerd van de rest van de omgeving en wil niemand haar meer geloven.

Als je net in ‘Zusje’ begonnen bent, is het even wennen aan de schrijfvorm. Rosamund Lupton schrijft het verhaal in briefvorm vanuit ik-persoon Beatrice aan jij-persoon Tess. Daarbij springt ze soms van de hak op de tak door het dan over het heden en dan over het verleden te hebben. Als je daar eenmaal aan gewend bent, vormt een spannend en interessant boek.

De spanning in ‘Zusje’ is tweeledig: je volgt aan de ene kant de zoektocht naar de waarheid en aan de andere kant de zoektocht naar de eventuele dader. Beatrice is ervan overtuigd dat Tess door iemand anders in de problemen is geraakt, ook al gelooft de rest van haar omgeving dat niet. Haar doorzettingsvermogen wordt op een prachtige en gedetailleerde manier weergegeven. Deze gedetailleerde manier van vertellen komt in het hele boek terug. Daardoor zie je alle gebeurtenissen voor je en voelt het alsof je naast Beatrice zit terwijl ze de brief aan Tess aan het schrijven is.

Lupton werkt naar een zeer verrassende en sublieme ontknoping toe, die je van tevoren niet ziet aankomen. De auteur heeft met ‘Zusje’ een geweldig debuut geschreven dat absoluut naar meer smaakt.

Auteur: Rosamund Lupton
Titel: Zusje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN: 9789022565339

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.